Figuri de stil exemple moara cu noroc

Uncategorized

Nu acum, Ghiță, îi ZISE EA, ci Când vom putea vorbi în tihnă. Crezi tu că eu n-am înțeles cele ce s-au petrecut astă-noapte? EA îi zâmbea în Ochi, îi arăta în toate chipurile că se bucură de VORBELE lui, iară Când El se Duse să caute o Nuia, DIN Care să taie codiriștea, își luă Copilul de mână și-i ZISE Veselă: “Hai și Noi să-i ajutăm lui nenea Lică”. Ana ce gândea și ce simțea El, Când stătea așa singur și posomorât, EA s-ar fi dus la El și l-ar fi mângâiat, Dar El tăcea, și așa EA nu îndrăznea să-l supere, ci se yükünü Mereu ce o fi având soțul EI. Ce cârciuma Dracului mai e și asta! Tu zici că eu m-am înțeles cu Lică pentru ca să-l Calce PE arândașul? Ghiță luă pe unul dintre copii și-l sărută. Pintea tare, încât răsună toată Valea. Marți, ungurul. De ce? Le Marți. Dar nu mĂ DAU deloc! Ce-i drept, El nu vorbise încă între Patru Ochi cu Pintea; Dar așa sunt oamenii: e câte unul pentru care simți DIN Clipa ce l-ai văzut tragere de Inimă, fără ca să-ți Dai seama pentru ce. De ce nu Venise Răuț însuși? Veneau câteodată PE la cârciuma lui Ghiță și Porcari, niște oameni îndeobște înalți și bine făcuți, Cu cămașa Neagră și cu părul strălucitor de untura CEA multă și căzut în plete Lungi și răsucite asupra grumajilor GOI; oameni erau și EI, chiar oameni cinstiți, Care mănâncă, beau și plătesc.

Bine, răspunse El pus pe gânduri. Numai Dacă-l poți, îi ZISE EA, Dar cu Capul ridicuat și privindu-l peste umăr, ca și Când AR voi să mai adauge: “tare te-nșeli Dacă crezi că bărbatul meu ține Atât de puțin la mine”. Dacă n-ai destulă vreme să mĂ cunoști, rușine să-ți fie de slăbiciunea ochilor tăi! PE Când slugile deshămau CAII, oamenii începură a se Aduna în partea cazărmii, ca să våda cele ce se petrec, și precum oamenii se adunau, ghiță simțea că i se împăienjenesc ochii. Ana se desfăcu DIN brațele lui Lică, și câtva timp veselia Pieri DIN mijlocul Lor, deși îndeosebi Ana numai ACU Era în voie Bună și ar fi voit să-și petreacă DIN toată inima. Ghiță, Când își văzu zădărnicit astfel planul. Era legat, și Omul Când se simte legat e supărăcios. Bunul Dumnezeu a rânduit ca Copilul să se IA întru toate după oamenii mari, și Petrișor, băiatul lui Ghiță, Voia și El să aibă cu réglisse linistit un bici ca nenea Lică, Dacă nu poate să aibă deocamdată chiar și unul ca dânsul; Ana luase Dar un caier și se pusese să-i împletească unul. Ghiță, intrând cu pas hotărât în urma lui. Marți să treacă. Dar Ghiță nu se Mustra pentru aceste, ci se Bucura numai de un nou gând, Care încetul cu încetul se strecura printre Celelalte și-i umplu în cele DIN urmă sufletcher UL de mângâiere.

Nici eu nu știu, grăi feciorul, privind Cam îngrijat împrejur. Peste puțin sosi și Lică, CERU un Pahar de vin, își întrebă de turme, apoi ZISE “Noroc Bun! Parcă-i un Voinic de Codru! Vorbești cu mine, îi ZISE EA, cum ai vorbi cu un străin, cu un copil, cum ai vorbi cu o slugă, pe care o ții cu simbrie, fiindcă ai trebuință de EA.